Tip waar je niks aan hebt: “Je moet het leuk vinden!”

Het internet staat er vol mee… fantastische tips over public speaking. Wat vind je van deze?

“Je moet het vooral leuk vinden om op een podium te staan.”

Als ik bij mijn lezingen vraag: “Wie vindt presenteren leuk?” steekt -ocharme- 20% zijn hand op, als ik geluk heb. Dus, die andere 80%, wat moeten die dan?

Ik ben het absoluut eens met de stelling: “Wat je leuk vindt, doe je beter.” Maar, wat als je het echt niet leuk vindt? Dan sta je daar. Betekent dat dan dat je niet moet gaan presenteren? Nee.

Ik ben ervan overtuigd dat er namelijk altijd wel íets is, dat je leuk kan vinden. En daar moet je even goed over nadenken tijdens je voorbereiding. Dit is puur “Mindset-preppen”. Als je het zelf niet leuk vindt om te spreken, kijk dan eens naar hoe gaaf het zou zijn als de mensen in de zaal zouden weten wat jij weet. Dat wil je hen toch niet ontzeggen? Of, kijk dan eens naar, wat het effect zou kunnen zijn, als je speech goed gegaan is. Dát zijn namelijk dingen die je wél leuk kan vinden. Het is even zoeken en het is een kwestie van je mindset aanpassen.

Als je je focus legt op: “Hoe gaaf zou het zijn als….”, dan ben ik ervan overtuigd dat je die passie en die fun wél in je speech kan leggen. Probeer het maar eens uit en laat me weten hoe het ging!

Succes ermee!

#aspeechofcake

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s