Wat gebeurt er als je training bij ons volgt?

Kristel van den Borne Ajilon schreef haar ervaring over de training “A speech of cake” voor hun intern maandelijks magazine. We kregen blosjes op onze wangen bij het lezen en konden het niet laten het te delen met jullie. Bedankt, Kristel dat dit mocht, en nog meer bedankt voor de lovende woorden.

Spreken voor een groep. Enkele uitzonderingen daargelaten, vinden de meesten dit toch een beetje ongemakkelijk. Op 19 november heb ik de workshop ‘Presenteren met Impact’ gegeven door Peggy Richie gevolgd. Het was geen training vol met standaard tips (lees: langzaam spreken, powerpointpresentatie), maar een manier om je te leren jezelf te blijven, ook als je presenteert.

De workshop werd afgetrapt met …je raad het al… een presentatie. We werden één voor één uitgenodigd om kort wat te vertellen voor de groep terwijl we werden opgenomen ten behoeve van de terugkoppeling. Wat we toen nog niet wisten, is dat we daadwerkelijk ZIN zouden krijgen in het houden van de tweede presentatie van de dag.

Tijdens de terugkoppeling kwamen drie zaken aan bod die je gaan helpen een succesvol spreker te zijn. De eerste is een ‘Million Dollar Phrase’, oftewel: bepaal de boodschap die je wilt dat je publiek meeneemt uit jouw presentatie. Welk gevoel wil je het publiek meegeven? Daarnaast stel je jezelf de vraag hoe je je publiek gaat betrekken in je presentatie. Als laatste zorg je voor de juiste Mindset, een mindset die ervoor gaat zorgen dat je je op je gemak voelt wanneer je spreekt.

Peggy is een klasse trainster, ze heeft een jaloersmakende energie en geeft de training met veel enthousiasme, oprechte aandacht en toewijding. Door middel van Storytelling werd je meegezogen in een ontspannen sfeer waarin zelfs de meest nerveuze onder ons aan het eind van de dag zelfverzekerd spraken voor de groep.

Al met al was het een fantastische, inspirerende dag. Mijn workshopgenoten en ik zijn niet alleen naar huis gegaan vol met positieve energie, maar zeker ook met genoeg bagage om een succesvol spreker te zijn. Als je ooit de kans krijgt een workshop van Peggy te volgen of een presentatie van haar bij te wonen, grijp die dan. Ik weet in ieder geval zeker dat je er geen spijt van zult krijgen!

IMG_3441

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s